Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αιγαίο SOS

Η… διαμάχη Ελλάδας –Τουρκίας ξανά στη μεγάλη οθόνη!!

 

Αναμφίβολα, οι σχέσεις της χώρας μας με τη γειτονική Τουρκία πάντα βρίσκονται σε μια «λεπτή κλωστή». Ανά τους καιρούς, μέσω του κινηματογράφου έχουν αναδειχθεί τα προβλήματα στη συνύπαρξη των δύο λαών, άλλες φορές πιο σοβαρά και άλλες πιο κωμικά. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και η νέα σκηνοθετική δουλειά του Πιέρρου Ανδρακάκου με τίτλο ΑΙΓΑΙΟ: S.O.S, που κάνει ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη 15/11.

 

Τι «παίζει» στη ταινία

Χρονολογικά βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του έτους 2018. Όλα κυλούν ήρεμα ωσότου ένας μεγάλος σεισμός στο Αιγαίο δημιουργεί μια βραχονησίδα σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα. Όπως είναι λογικό, Έλληνες και Τούρκοι σπεύδουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα της συγκεκριμένης βραχονησίδας και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές. Η κάθε στρατιά καταλαμβάνει το μισό μέρος της και αστεία περιστατικά μεταξύ των κομάντο της κάθε χώρας δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Το σκηνικό συμπληρώνεται με απροσδόκητους έρωτες και αναπάντεχες φιλίες.

 

Το καστ

Ένα μείγμα έμπειρων αλλά και ανερχόμενων ηθοποιών συνθέτουν το καστ της παραγωγής αυτής. Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Δανάη Μπάρκα είναι μερικοί εξ ’αυτών. Σε ρόλο έκπληξη συμμετέχει και η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Φουρείρα, η οποία τραγουδά και το soundtrack της ταινίας με τίτλο Καραμέλα. Στη σκηνοθεσία είναι ο Πιέρρος Ανδρακάκος ενώ το σενάριο «υπογράφουν» οι Μαργαρίτης και Γιάννης Παπαδόπουλος καθώς και ο Δημήτρης Μαρούδης.

 

Η ανάδειξη των προβλημάτων συνύπαρξης των δύο χωρών μέσω άλλων ταινιών

Φυσικά το ΑΙΓΑΙΟ: S.O.S δεν αποτελεί τη πρώτη «ματιά» στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στο παρελθόν, ουκ ολίγες ταινίες έχουν ασχοληθεί με τις σχέσεις Ελλήνων-Τούρκων. Η Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο, το 2005, είναι ένα κλασσικό τέτοιο παράδειγμα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και το sequel 6 χρόνια μετά με τίτλο Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά.  Επίσης, στη ταινία Λούφα και Απαλλαγή: I4 υπάρχουν τέτοιου είδους περιστατικά, αν και η ταινία δεν επικεντρώνεται κυρίως σε αυτό το ζήτημα.

Social Share