Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδηλώσεις

"Παντρεύτηκα μία Εξωγήινη"

 

Μια μουσικοθεατρική σάτιρα σε κείμενα, τραγούδια και σκηνοθετική επιμέλεια του Αντώνη Παππά. 

 

Παίζουν η Αθηνά Μεταλλινού και ο Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας. Στο πιάνο ο Άκης Μουχλιανίτης. Φωτογραφία αφίσας Άκης Χρήστου. 

 

Από 21 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη (εκτός Μεγάλης Εβδομάδας). 'Ωρα προσέλευσης: 20.50 - Ώρα έναρξης 21.15 στο ΘΕΣΙΣ 7, Αγ. Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, τηλ. κρατήσεων 216 9000790 τιμή εισόδου με ποτό 10 ευρώ.

Εκδηλώσεις

«'Υποπτη για το φόνο μου» - του Βαλεντίνου Τσιλόγλου

 

Νέα Υόρκη, 1957.


O νεαρός αστυνομικός Τζόρτζ Φέρμπεν ερευνά την υπόθεση δολοφονίας της Άννα Γουόρεν, που τάραξε την κοσμική ζωή της Νέας Υόρκης. Οι ύποπτοι… πρόσωπα οικεία, στενά συνδεδεμένα μαζί της. Το πορτραίτο της, τον καθιστά δέσμιο της γοητείας της. Μέσα από τις ανακρίσεις και τις μαρτυρίες, βγαίνει το «πόρισμα» της ενοχής του καθενός. Όλοι είχαν λόγο να την δολοφονήσουν!

Εκδηλώσεις

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, με τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου.

 

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

 

Εκδηλώσεις

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται στο ιστορικό «Άλσος» (Video)

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανοίξει ξανά το θρυλικό «Άλσος», από τις 22 Νοεμβρίου, και μας απευθύνει προσωπική πρόσκληση στη διασκέδαση.

 

«Ανοίγουμε πάλι το "Άλσος". Το παλιό στέκι του Γιώργου Οικονομίδη στο Πεδίον του Άρεως. Γνώρισε μεγάλες δόξες κάποτε.

 

Εκδηλώσεις

Οι «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» έρχονται στο Θέατρο Βέμπο

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία, «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες.

 

Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος - Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

 

Εκδηλώσεις

Η Σμαράγδα Καρύδη γίνεται μία από τις «Μάγισσες της Σμύρνης» στο Θέατρο Παλλάς

Η αναμενόμενη υπερπαραγωγή έρχεται από τις 11 Οκτωβρίου, στο θέατρο Παλλάς, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, με στόχο να αποτελέσει σταθμό στα θεατρικά αθηναϊκά δρώμενα.

 

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς.