Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Alphaville - "Big In Japan"

 

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το 1ο και πιο πετυχημένο άλμπουμ των Γερμανών Alphaville που περιείχε τις μεγάλες τους επιτυχίες "Sounds Like a Melody", "Forever Young"1 και φυσικά το κλασσικό "Big In Japan" που έγινε top-10 σε όλο τον κόσμο εκτός από ΗΠΑ και Καναδά λόγω των στίχων του.

 

 

Σαν Σήμερα

Nelly - "Dilemma" (feat. Kelly Rowland)

 

Σαν σήμερα το 2002 το νούμερο 1 τραγούδι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν η διασκευή που έκανε ο Nelly με τον παραγωγό του Ryan Bower στο κλασσικό "Love Need and Want you" της Patti La Belle από το 1983.

 

Στα φωνητικά η Kelly Rowland από τις Destinys Child.

 

 

Σαν Σήμερα

Vanessa Paradis - "Joe le Taxi"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1988 παρέμενε για πολλοστή εβδομάδα στο νούμερο ένα της Γαλλίας ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της χώρας. Το Joe Le Taxi ανέβηκε ψηλά στην Αγγλία και στην κορυφή της Ευρώπης ενώ η Vanessa Paradis έγινε σταρ πρώτου μεγέθους, φιλενάδα του Lenny Kravitz και σύζυγος του Johnnie Depp.

 

 

Σαν Σήμερα

Bryan Adams - "Heaven"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1985 το νούμερο 1 τραγούδι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν το "Heaven" του Καναδού Bryan Adams. Άλλη μια περίπτωση όπου ο τραγουδιστής δε θέλει να περιλάβει ένα single στο άλμπουμ του, έπειτα το βάζει με το ζόρι και τελικά γίνεται μεγάλη επιτυχία. Περιέργως στη Μεγάλη Βρετανία πάτωσε.

 

 

Σαν Σήμερα

Soul II Soul - "Back to Life"

 

Σαν σήμερα το 1989, παρέμενε για 3η εβδομάδα στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας ένα από τα τραγούδια που ξεκίνησαν την δεκαετία του '90. Το "Back to Life" και οι Βρετανοί Soul II Soul επηρέασαν όσο λίγοι την χορευτική μουσική των επόμενων δεκαετιών και το στυλ τους "ακούστηκε" πολλές φορές μέχρι σήμερα.

 

 

Σαν Σήμερα

Mike Oldfield - "Moonlight Shadow"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1983 σκαρφαλώνει στο νούμερο 4 του Βρετανικού Chart το πιο πετυχημένο single του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής Mike Oldfield. Το "Moonlight Shadow" με την φωνή της σκωτσέζας Maggie Reilly λίγες μέρες αργότερα ανέβηκε στο νούμερο 1 της Ευρώπης.