Coldplay: Μια νέα… διαφορετική περιοδεία

Coldplay: Μια νέα… διαφορετική περιοδεία

 • Για τους Coldplay δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το δημοφιλές συγκρότημα της pop από το Λονδίνο μπορεί να δημιουργήθηκε το 1996, ωστόσο κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το 2000. Από τότε μετρά πλήθος διακρίσεων με επτά βραβεία MTV, επτά βραβεία Grammy και εννέα Brit Awards. Αυτό που διακρίνει το γκρουπ δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια πωλήσεων σε album και singles, αλλά και το μεγάλο κοινωνικό του έργο. Κατόρθωσε να μπει στη λίστα με τα εμπορικότερα σχήματα σε πωλήσεις στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και να ασχοληθεί με ζητήματα της Διεθνούς Αμνηστίας και όχι μόνο.


  Ακτιβισμός: Μια έννoια σημαντική για τους Coldplay
  Η κοινωνική δράση του γκρουπ ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Μόλις τρία χρόνια από το ξεκίνημά τους, ο τραγουδιστής Chris Martin εναντιώθηκε κατά της εισβολής στο Ιράκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις υπόλοιπες δυνάμεις. 

  (Δείτε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Coldplay ΕΔΩ)

   

  Οι Coldplay, στην αρχή τις καριέρας τους απασχόλησαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς το 10% των κερδών πήγαινε κατευθείαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το 2009, το γκρουπ ξεκίνησε να υποστηρίζει την κίνηση Meat Free Monday με σκοπό να βοηθήσει της επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής. Το 2011 έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα έναντι του πολέμου στην Παλαιστίνη με το τραγούδι ‘’Freedom to Palestine’’ και από το 2012 υποστηρίζουν το έργο της Διεθνής Αμνηστίας. Το 2018 είχαν συνεισφέρει στις προσπάθειες κατά της ρύπανσης των ωκεανών από τα πλαστικά. Τέλος, από το 2021 υποστηρίζουν πάνω από 30 φιλανθρωπικά ιδρύματα.

  Η νέα «πράσινη» περιοδεία των Coldplay

   Ένα ηχηρό μήνυμα επί σκηνής ετοιμάζουν να δώσουν οι Coldplay το 2022. Η νέα αυτήν πρωτότυπη ιδέα θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα συνεχιστεί ως και τα τέλη του Οκτωβρίου. Αυτός ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει μια σειρά συναυλιών διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες. Οι Coldplay είχαν σταματήσει τις εμφανίσεις τους επ’ αόριστον μέχρι να διασφαλίσουν αυτό που θέλουν να πετύχουν. Μια περιοδεία φιλική προς το περιβάλλον.

  Το «Music of the Spheres World Tour» θέτει ψηλά τον πήχη και θα προσπαθήσει να καταφέρει την ελάχιστη επίδραση προς το περιβάλλον. Η περιοδεία θα περιλαμβάνει 54 παραστάσεις του συγκροτήματος αρχής γενομένης από το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα. Η σειρά των συναυλιών θα εκπέμπει όσο τον δυνατόν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό θα επιτευχθεί με ένα κινητό, ειδικό δάπεδο το οποίο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια, όταν οι θεατές θα κινούνται πάνω σε αυτό. Παράλληλα, τα πάντα θα τροφοδοτούνται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με ανακυκλωμένο λάδι. Άλλες ιδέες που ανακοίνωσε το συγκρότημα είναι ότι όλα τα ταξίδια τους θα πραγματοποιούνται με βιώσιμο υλικό, τα σκηνικά θα κατασκευαστούν από υλικά που δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον και ότι για κάθε εισιτήριο που θα πωλείται, ένα μέρος των χρημάτων θα δαπανάται για τη φύτευση ενός δέντρου.

  Το Light Radio Net στηρίζει ομόφωνα την πρωτοποριακή προσπάθεια του γκρουπ για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

AUTHORS