Οι Thievery Corporation και οι μουσικές τους επιρροές

Οι Thievery Corporation και οι μουσικές τους επιρροές

 • Οι Τhievery Corporation είναι ένα ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1995 στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Το συγκρότημα αναμειγνύει ήχους όπως το dub (μουσικό στυλ που αναπτύχθηκε από τη ρέγκε), την acid jazz, τη reggae, την Indian classical, την ηλεκτρονική μουσική, τη hip- hop, τη μουσική της Μέσης Ανατολής και τη βραζιλιάνικη μουσική συμπεριλαμβανόμενης της bossa nova (στυλ της σάμπα που αναπτύχθηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του ’50 στο Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας). Αυτή η μουσική «πολυπολιτισμικότητα» του γκρουπ είναι αυτό που δίνει το κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον στα αυτιά των ακροατών.

  Η μουσική πορεία των Thievery Corporation

  O Rob Garza και ο Eric Hilton ήρθαν κοντά το 1995 λόγω της κοινής τους αγάπης για τη ζωή των κλαμπ αλλά και των ήχων dub, bossa novva και jazz. Έτσι αποφάσισαν τι θα προέκυπτε από τη μίξη αυτών των μουσικών στοιχείων. Με το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ «Sounds from the Thievery Hi- Fi» είχαν ήδη τραβήξει την προσοχή «σκαρφαλώνοντας» στη #12 θέση του US Dance/ Electronic Albums. Μέχρι σήμερα έχουν ηχογραφήσει 10 προσωπικούς δίσκους συμπεριλαμβάνοντας και τη lounge χαλαρωτική (chillout) μουσική στη δισκογραφία τους. Επιπλέον, το δίδυμο έχει εντάξει την latin jazz, τη reggae fusion και τη trip hop στη δουλειά του. Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο του γκρουπ είναι πως οι στίχοι τους περιλαμβάνουν τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά, τα ρουμανικά, τα περσικά αλλά και τα χίντι (γλώσσα περιοχών της Ινδίας).

  Ακούστε εδώ ένα δείγμα της δουλειά τους
  Το τελευταίο τους άλμπουμ (Symphonik) κυκλοφόρησε το 2020.

  H σόλο καριέρα του Εric Hilton των Τhievery Corporation

  Κατά τη διάρκεια της καριέρα του πετυχημένου διδύμου, τα τελευταία χρόνια, το ένα εκ των δύο μελών των Thievery Corporation ακολουθεί και μια σόλο καριέρα. Ο λόγος για των Eric Hilton που ηχογράφησε τον πρώτο του προσωπικό LP το 2017 με το τίτλο «Peace Bureau Inner City Booms». Aκολουθούμενος τις μουσικές από την καριέρα του στους Thievery Corporation, ο Eric Hilton -ειδικά στον τελευταίο του δίσκο- χρησιμοποιεί παλιές δεξιότητες για να «χτίσει» μια νέα σχολή. Η τελευταία του δουλειά (Lost Dialect) κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου.

  Οι Thievery Corporation στην Ελλάδα

  Η χώρα μας αποτελεί αγαπημένο μουσικό προορισμό για το δίδυμο. Οι Thievery Corporation έχουν εμφανιστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ουκ ολίγες φορές μεταφέροντας στο ελληνικό κοινό τις μουσικές τους. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή τους  πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στα πλαίσια του Release Athens 2022, πλαισιώνοντας τους Pet Shop Boys

  Οι Thievery Corporation αντανακλούν το μουσικό τους... μωσαϊκό  στο Light Radio Net!

   

AUTHORS