Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Rachael Starr

Rachael Starr - "Η καθαρόαιμη καλιφορνέζα της ηλεκτρονικής μουσικής"

 

Η ηλεκτρονική μουσική απέκτησε νέο μέλος

Συνδυάζοντας την ικανότητα με τον μοντερνισμό και την ικανότητά της για στυλ με την εφευρετικότητα, η Rachael Starr εισάγει ένα νέο έδαφος στη βιομηχανία της ηλεκτρονικής και χορευτικής μουσικής. Μία από τους μοναδικές γυναίκες παραγωγούς στη σκηνή, αισθάνεται ότι είναι απαραίτητο να αποδείξει πρώτα στον εαυτό της και έπειτα στο κοινό της αυτό που κάνει, εργαζόμενη πολύ σκληρά γι αυτό. 

 

"Η μουσική μου - ο εαυτός μου"

"Υποθέτω ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα είναι να μην ξεχάσεις γιατί κάνεις αυτό που κάνεις. Πάρε τον εαυτό σου σοβαρά, για να σε πάρει και ο κόσμος. Σε τελική ανάλυση, αυτό το οποίο μένει είναι η μουσική στο σύνολό της και πώς με κάνει αυτό που είμαι". 

 

Η καταγωγή και οι πρώτες μουσικές επιρροές

Η Rachael ανατράφηκε στην Καλιφόρνια σε "μουσικό νοικοκυριό" και έμαθε πιάνο πιάνο, τσέλο και έκανε φωνητικά. Το ενδιαφέρον της για τη χορευτική μουσική ξεκίνησε για πρώτη φορά γύρω στο 1992, όταν ανακάλυψε παραγωγούς όπως οι Orbital, οι Underworld και οι The Prodigy. Εκείνη την εποχή, απέκτησε τη φήμη μίας σεβαστής παραγωγού και remixer καθώς και μίας αξιότιμης DJ. Κέρδισε τη φήμη μια καλλιτέχνιδας που πάντα κοιτάει προς τα εμπρός και αρνείται να δεχθεί τυχόν επιλεκτικούς ορισμούς ή ταξινομήσεις της χορευτικής μουσικής. Έχοντας πλήρη επίγνωση του τι κάνει, η Rachael δημιουργεί dance και deep μουσική.

 

Η επιρροή της μουσικής της στο κοινό

Σε της την ζωή η Rachael είχε εμπειρία από πρώτο χέρι με τι είδους μουσική μπορεί να επηρεάσει το κοινό. Αυτή η γνώση, μαζί με την επιθυμία της να δημιουργήσει μουσική που έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται τον τρόπο με τον οποίο αγαπούσε και η ίδια τη μουσική, την έκανε να έχει πάθος για την παραγωγή, και σύντομα να ακολουθήσει το DJing. Αφού ξόδεψε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μαθαίνοντας τους βασικούς κανόνες παραγωγής, η Rachael δοκίμασε να μιξάρει στυλ που κυμαίνονται από downtempo σε drum-n-bass και house σε trance.

 

Η εξέλιξη και οι νέες κυκλοφορίες

Παρά το γεγονός ότι οι παραγωγές της έγιναν γνωστές, η γνώση της γύρω από τη μουσική βιομηχανία ήταν μικρή και χάρη στις συμβουλές φίλων της μετέτρεψε το στυλ της μουσικής της και κυκλοφόρησε το πρώτη της album με την ετικέτα του Bad Boy Bill, Mix Connection Multimedia στο Σικάγο. Από τότε, η Rachael συνέχισε να κυκλοφορεί τραγούδια και να συνεργάζεται με καλλιτέχνες κάνοντας remixes. Έχει παίξει μουσική ως DJ σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και σε όλο τον κόσμο.

 

Το μέλλον...

Προσβλέπει στο τι θα είναι το μέλλον για τη χορευτική μουσική και ελπίζει να αποτελέσει η ίδια ουσιαστικό στοιχείο ώστε να βοηθηθεί να αναπτυχθεί και να προχωρήσει. Η Rachael έχει την επιθυμία να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να δημιουργεί νέο έδαφος και να δημιουργεί μουσική τόσο μοναδική όσο και παθιασμένη.

 

[Photo source: soundwhore.com]

Social Share