Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Bryan Adams - "Heaven"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1985 το νούμερο 1 τραγούδι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν το "Heaven" του Καναδού Bryan Adams. Άλλη μια περίπτωση όπου ο τραγουδιστής δε θέλει να περιλάβει ένα single στο άλμπουμ του, έπειτα το βάζει με το ζόρι και τελικά γίνεται μεγάλη επιτυχία. Περιέργως στη Μεγάλη Βρετανία πάτωσε.

 

 

Σαν Σήμερα

George Michael - "Faith"

 

Σαν σήμερα το 1988 παρέμενε για 8η εβδομάδα στο νούμερο 1 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το 1ο και πιο διαφημισμένο solo album του George Michael. Παρότι έγινε το λάθος από την εταιρεία του να κυκλοφορήσει πρώτο το πολύ κακό single "I Want Your Sex" (το οποίο και ίδιος το αγνόησε έκτοτε), τα πράγματα διορθώθηκαν με το δεύτερο single, "Faith" το οποίο πούλησε σαν τρελό και εκτόξευσε και τις πωλήσεις του album.

 

 

Σαν Σήμερα

Michael Sembello - "Maniac"

 

Σαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής Michael Sembelo τον οποίο γνωρίσαμε όλοι το 1983 με το single "Maniac" από το soundtrack της ταινίας "Flashdance" που συμπτωματικά κυκλοφόρησε στην πατρίδα του την εβδομάδα των γενεθλίων του.

 

Το Maniac πήγε στο νούμερο 1 και πούλησε τρελά αλλά δυστυχώς δεν τον ξανακούσαμε σε κάτι αξιόλογο.

 

 

Σαν Σήμερα

Supertramp - "The Logical Song"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1979 το νούμερο 1 album στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν το ιστορικό "Breakfast In America" των Βρετανών Supertramp. Εκεί ακούστηκε και το πιο πετυχημένο τους single, το "The Logical Song" το οποίο στην Ελλάδα έγινε κάτι σαν εθνικός ύμνος εκείνη την χρονιά.

 

 

Σαν Σήμερα

Laura Branigan - "Self Control"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1984 μπαίνει στα 100 πρώτα της Αμερικής ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της δεκαετίας. Το "Self Control" με την Laura Branigan ήταν διασκευή της επιτυχίας του Ιταλού Raff. Δεν πήγε στο νούμερο 1 γιατί εκείνη την περίοδο γινόταν κυριολεκτικά χαμός από πολύ καλά singles όπως του Prince, του Springsteen των Duran Duran κλπ.

 

 

Σαν Σήμερα

Falco - "Rock Me Amadeus"

 

Σαν σήμερα το 1986 παρέμενε για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο μόνος γερμανόφωνος τραγουδιστής που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Ο Αυστριακός Falco και το "Rock Me Amadeus" κατέκτησαν και τη Μεγάλη Βρετανία λίγο αργότερα όπως και όλο τον κόσμο.