Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Take That - "Back for Good"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1995 όλη η έφηβη Βρετανία έτρεχε στα δισκάδικα να αγοράσει το καλύτερο και πιο πετυχημένο single των Take That το οποίο έμεινε στην κορυφή 4 εβδομάδες και πούλησε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν και η μοναδική τους επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

 

Σαν Σήμερα

The Cranberries - "Zombie"

 

Σαν σήμερα το 1995 ανεβαίνει στο νούμερο 1 των album της Αυστραλίας το "No Need to Argue" των Ιρλανδών Cranberries. Μεγάλη επιτυχία του δίσκου ήταν το κλασσικό "Zombie" που έγραψε η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Dolores O' Riordan στη μνήμη των δύο θυμάτων μιας βομβιστικης επίθεσης του IRA το 1993.

 

Σαν Σήμερα

Michael Jackson - "Earth Song"

 

Σαν σήμερα το 1995 ο βασιλιάς της pop ανεβαίνει για 5η φορά στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας και θα μείνει εκεί για 6 εβδομάδες.

 

Το "Earth Song" ήταν εξ' ολοκλήρου δικό του δημιούργημα και αφορούσε τις οικολογικές και κοινωνικές ανησυχίες που κατά καιρούς είχε και σε άλλα γνωστά singles του όπως το "We Αre the World και το "Man In the Mirror".

 

Σαν Σήμερα

The Smashing Pumpkins - "Tonight, Tonight"

 

Σαν σήμερα το 1995 κυκλοφόρησε στην Αμερική ένα από τα καλύτερα albums στην ιστορία της ροκ μουσικής. Το Mellon Collie and the Infinite Sadness των αγαπημένων Smashing Pumpkins.

 

Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα και χαρακτήρισε ολόκληρη την ποπ-ροκ εποχή της δεκαετίας του '90.