Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Spandau Ballet - "True"

 

Σαν σήμερα το 1983 παραμένει για 4η και τελευταία βδομάδα στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας μία από τις διασημότερες μπαλάντες της δεκαετίας. Το "True" των Spandau Ballet ήταν αυτό που λέμε λευκή soul και μάλιστα ήταν αφιερωμένο στον Marvin Gaye.

 

Σαν Σήμερα

Michael Sembello - "Maniac"

 

Σαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής Michael Sembelo τον οποίο γνωρίσαμε όλοι το 1983 με το single "Maniac" από το soundtrack της ταινίας "Flashdance" που συμπτωματικά κυκλοφόρησε στην πατρίδα του την εβδομάδα των γενεθλίων του.

 

Το Maniac πήγε στο νούμερο 1 και πούλησε τρελά αλλά δυστυχώς δεν τον ξανακούσαμε σε κάτι αξιόλογο.

 

 

Σαν Σήμερα

Duran Duran - "Is There Something I Should Know?"

 

Σαν σήμερα το 1983 ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας οι Duran Duran με το "Is There Something I Should Know?". Ήταν και το πρώτο τους τραγούδι που δεν υπήρχε σε album αλλά κυκλοφόρησε μόνο και μόνο για να πουλήσει σαν single και να ανέβει στο νούμερο 1. 

 

 

Σαν Σήμερα

Indeep - "Last Night a dj Saved My Life"

 

Αυτή την εβδομάδα του 1983 ανεβαίνει στο νούμερο 13 των βρετανικών singles ένα από τα καλύτερα μαύρα χορευτικά τραγούδια των 80s. Το κλασσικό "Last Night a dj Saved My Life" των Αμερικανών Indeep δεν μπήκε ούτε καν στα εκατό της πατρίδας τους εξαιτίας του μίσους που έδειχναν εκείνη την εποχή οι Αμερικανοί στην disco και τα παράγωγά της...

 

 

Σαν Σήμερα

Men At Work - "Down Under"

 

Αυτήν την εβδομάδα του 1983 το τραγούδι που αγόραζε όλη η Αμερική ήταν το "Down Under" των Αυστραλών "Men At Work". Στην πατρίδα τους είχε κυκλοφορήσει με διαφορετική ενορχήστρωση το 1980 αλλά έγινε επιτυχία έναν χρόνο αργότερα σχεδόν μεταλλαγμένο στην μορφή που το ξέρουμε και σήμερα.

 

Σαν Σήμερα

Leonard Cohen - "Dance Me to the End of Love"

 

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το 7ο και πιο εμπορικό άλμπουμ του διάσημου Καναδού Leonard Cohen.

 

To "Various Positions" ηχογραφήθηκε το 1983 στην Νέα Υόρκη και περιείχε δύο από τα πιο γνωστά του τραγούδια. Το "Hallelujah" και το "Dance Me to the End of Love".

 

Στα φωνητικά η αγαπημένη του αμερικανίδα τραγουδίστρια Jennifer Warnes που έχει στο ενεργητικό της δύο νούμερο 1 επιτυχίες. Το "Up Where We Belong" και το "The Time of My Life".