Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν Σήμερα

Al Bano e Romina Power - "Felicita"

 

Σαν σήμερα το 1982 ανεβαίνουν στο νούμερο ένα της Ιταλίας ο Al Bano και η Romina Power με το κλασσικό "Felicita" το οποίο είχε έρθει δεύτερο στο Φεστιβάλ του San Remo λίγες πριν πίσω από το αστέρι της εποχής Ricardo Fogli. Η μάχη του φεστιβάλ δόθηκε και στα charts αφού για ένα μήνα άλλαζαν θέσεις στην κορυφή.

 

 

Σαν Σήμερα

Joan Jett - "I Love Rock n' Roll"

 

Σαν σήμερα το 1982 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Αμερικής η διασκευή που έκαναν η Αμερικανίδα Joan Jett και οι Blackhearts στο τραγούδι των Βρετανών Arrows από το 1975, "I Love Rock n' Roll". Έμεινε 7 εβδομάδες στην κορυφή και είχε την "τύχη" να διασκευαστεί ξανά το 2002 από την Britney Spears.

 

 

Σαν Σήμερα

Kraftwerk - "The Model"

 

Σαν σήμερα το 1982 ανεβαίνει στο νούμερο 1 της Μεγάλης Βρετανίας το διπλό single "The Model/ Computer Love" των Γερμανών πρωτοπορων της ηλεκτρονικής μουσικής Kraftwerk. Είχε κυκλοφορήσει στη Γερμανία το 1979 και σιγά σιγά η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλο τον κοσμο και έχει καταγραφεί πια σαν ένα από τα σημαντικότερα singles του είδους.

 

 

Σαν Σήμερα

Richard Sanderson - "Reality"

 

Σαν σήμερα το 1982 το δημοφιλέστερο τραγούδι στην Ιταλία ήταν από έναν Άγγλο που έκανε καριέρα στην Γαλλία, τον Richard Sanderson. To "Reality" ακούστηκε στην πετυχημένη Γαλλική ταινία "La Boom" το 1981 και έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.

 

Σαν Σήμερα

Human League - "Don't You Want Me"

 

Αυτήν την εβδομάδα του 1982 πουλούσε κατά χιλιάδες το 3o album των πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής pop μουσικής "Human League". Το "Dare" έμεινε 4 εβδομάδες στο νούμερο 1 των album και η μεγάλη επιτυχία "Don't You Want Me" 5 εβδομάδες στα singles.  

 

 

Σαν Σήμερα

The Carpenters - "Top of the World"

 

Σαν σήμερα το 1982 έκανε την τελευταία της συναυλία μια από τις πιο αγαπημένες αμερικανίδες τραγουδίστριες.

 

H Karen Carpenter μαζί με τον αδελφό της Richard χάρισαν στην μουσική μερικά μικρά διαμάντια όπως το "Top of the World", ένα από τα τρία νούμερο 1 singles τους. Δύο μήνες αργότερα η Karen πέθανε από νευρική ανορεξία...