Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία - Διατροφή

Μουσική: Απαραίτητη για την ΥΓΕΙΑ και τη ΖΩΗ μας!

 

Η μουσική στην καθημερινότητά μας

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντα βρίσκουν χρόνο για να ακούσουν λίγη μουσική. Είναι η καλύτερη συντροφιά το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή μας «ξυπνάει» μελωδικά κάθε πρωί. Άλλωστε ζωή χωρίς μουσική δεν είναι ζωή.

 

Η μουσική καταπραΰνει κάθε είδους πόνο

Υγεία - Διατροφή

Πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!

 

Το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει ένα δροσιστικό χυμό. Άλλοι προτιμούν το πατροπαράδοτο κουλουράκι τους. Επιλογές όπως τα δημητριακά με γάλα ή αυγά αποτελούν επίσης δημοφιλείς επιλογές. Όπως και να έχει, σε οποιαδήποτε συνδυασμό του, το πρωινό είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!

 

Γιατί όμως το πρωινό είναι, όντως, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας;

Υγεία - Διατροφή

Προϊόντα χωρίς γλουτένη: Υγιεινά ή θέμα μάρκετινγκ;

 

Οι ετικέτες τροφίμων και οι ισχυρισμοί της βιομηχανίας τροφίμων επηρεάζουν τη γνώμη του κοινού σε ό,τι αφορά την επιλογή και κατανάλωση των προϊόντων. Μελέτες έχουν δείξει ότι ετικέτες όπως «βιολογικά» ή «οργανικά» προϊόντα ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να τα αγοράσουν θεωρώντας τα ως πιο υγιεινά.

 

Υγεία - Διατροφή

Ανακαλύφθηκε νέα ιδιότητα του κριθαριού για ιατρική χρήση!

 

Η δυσκαταποσία είναι ο ιατρικός όρος που περιγράφει την δυσκολία στη κατάποση των τροφών. Συνήθως η δυσκαταποσία προκαλείται όταν κάποιος τρώει γρήγορα και δεν μασάει καλά την τροφή του ή όταν δεν έχει δόντια. Ενδεχομένως όμως να υποκρύπτεται σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα. Αίτια δυσκαταποσίας μπορεί να περιλαμβάνουν καρκίνο, Alzheimer, τραυματισμό αυχένα κλπ.